Dorpsstraat 147

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Verkocht onder voorbehoud

Specificaties

10 kamers

6 slaapkamers

766 m²

2 badkamers

310 m²

bouwjaar 1875

Download

Informatie

Ontdek de charme van deze prachtige historische woning aan de Dorpsstraat 147 in het hart van het sfeervolle Bunschoten-Spakenburg!

Deze gemeentelijke monumentale vrijstaande boerderij is een ware parel voor het oog. De klassieke gevel en de traditionele architectuur stralen een tijdloze elegantie uit. Deze woning biedt een breed scala aan mogelijkheden. De boerderij is momenteel opgedeeld in 3 appartementen waardoor het ook voor een belegger een interessante woning kan zijn.

De Dorpsstraat in Bunschoten is een historische straat die teruggaat tot de 13e eeuw. Het was oorspronkelijk een agrarische nederzetting in een veengebied, gelegen ten oosten van de Eemmonding. De toenmalige inwoners bouwden hun woningen dicht naast elkaar aan weerszijden van wat eeuwenlang de enige straat van Bunschoten zou blijven: de Dorpsstraat. Vandaag de dag is de straat nog steeds een belangrijk onderdeel van het historische centrum van Bunschoten-Spakenburg en zijn er nog veel oude gebouwen te vinden, waaronder een aantal monumenten zoals overblijfselen van de oude stadspoort.

Wilt u een prachtig stuk geschiedenis bezitten en bent u niet huiverig om de handen uit de mouwen te steken dan biedt deze woning u heel veel mogelijkheden. Wilt u weten wat er mogelijk is bij deze woning? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een bezichtiging.

Indeling:
De woonboerderij is op dit moment opgedeeld in 3 appartementen met elk een eigen ingang.
Appartement 1:
Het voorhuis bestaat uit een woonkamer, 2 slaapkamers, badkamer, toilet en keuken verdeeld over twee verdiepingen.
Het woonoppervlak van het voorhuis is circa 117m2

Appartement 2:
Dit appartement is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en heeft de beschikking over een eigen ingang.
Dit appartement bestaat uit een woonkamer, keuken, badkamer en toilet. daarnaast wordt er nog een slaapkamer/berging gedeeld met appartement 3.
Het woonoppervlak van dit appartement is circa 95m2

Appartement 3:
Dit appartement is ook gesitueerd aan de achterzijde van de woning en heeft de beschikking over een eigen ingang. Dit appartement heeft een heerlijk uitzicht op de grote tuin.
Dit appartement bestaat uit een woonkamer, keuken, badkamer en toilet. daarnaast wordt er nog een slaapkamer/berging gedeeld met appartement 2.
Het woonoppervlak van dit appartement is circa 95m2

Tuin:
De woning is gelegen op een perceel van maar liefst 766m2. Achterin de tuin staat een garage van circa 50m2.
De tuin is netjes aangelegd en is voorzien van gras, bestrating, beplanting en diverse bomen. De tuin biedt veel mogelijkheden om op verschillende plekken terrassen aan te leggen.

KENMERKEN
+ Woonoppervlak van 310m2
+ Perceel van 766m2
+ Kelder van circa 20m2
+ Gemeentelijk monument
+ Historische Dorpsstraat
+ Momenteel heeft de woning drie huisnummers
+ Energielabel is niet benodigd omdat het een monument betreft

Neem contact op

Specificaties

10 kamers

6 slaapkamers

766 m²

2 badkamers

310 m²

bouwjaar 1875

Download

Vergelijkbare woningen

Whatsapp ons